Eigentijdse Tiny Houses van lokale en natuurlijke materialen

Why Tiny Works

Tiny Houses

Een Tiny House, het biedt zoveel meer dan een dak boven je hoofd. Het is een manier van leven, een leven samen met de natuur, met een gevoel van vrijheid. Het betekent wonen in een uniek huis waar alles zo is ontworpen zodat het perfect bij jou past! 

Bij Tiny Works kijken we graag samen naar jouw woonwensen om vervolgens samen het huis vorm te geven en te bouwen. We houden er van verder te kijken dan de rechte lijnen en staan voor eigentijdse, stijlvolle en duurzame woningen. Deze bieden op een klein oppervlak alles wat je nodig hebt zonder daarvoor in te leveren op comfort. 

We zijn tevens gespecialiseerd in het leveren van geheel zelfvoorzienende huizen. Samen kijken we hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om jou te voorzien in de juiste hoeveelheid elektriciteit, welk compost toilet er het beste past en zorgen we voor de meest geavanceerde filter systemen zodat je jouw gasten een fris glaasje ‘regen’ water voor kan zetten.

Traject

In het kort:

  • Kennismakingsgesprek met of zonder eigen ontwerp

  • Het definitieve ontwerp en bouwplan ligt klaar

  • De bouw kan beginnen, waarbij je als klant nauw betrokken blijft

  • Bouwperiode 3 tot 4 maanden

  • Vervoer met de auto, trekker of op een dieplader

  • Oplevering met Tiny Works Promise

Van droom naar werkelijkheid

Tijdens een kennismakingsgesprek staan jouw woonwensen centraal. Misschien is het al helemaal duidelijk hoe deze eruit komt te zien en liggen de tekeningen al klaar. In dit geval kijken we samen naar hoe we deze plannen gaan realiseren en kunnen we vaak snel aan het bouwproces beginnen. Staat jouw project nog helemaal in de kinderschoenen? Geen enkel probleem! Samen kijken we naar je woonwensen die we, eventueel met het behulp van een architect, tot een passend ontwerp maken.

We bouwen alle Tiny Houses in onze werkplaats in Broek op Langedijk. Het gaat er natuurlijk om dat de droom van onze klant werkelijkheid wordt. Daarom houden we tijdens het bouwproces nauw contact met elkaar om de details vorm te geven en er samen voor te zorgen dat er uiteindelijk een huis staat wat perfect past. De bouw van jouw huisje duurt zo’n 3 tot 4 maanden, afhankelijk van het ontwerp. 

Verhuizen

Bij Tiny Works zorgen we ervoor dat jouw huis op de gewenste plek komt. Afhankelijk van de grootte gebeurt dit met de auto, trekker of een dieplader. Eenmaal ter plekke zorgen we ervoor dat alles goed wordt aangesloten en afgemonteerd, waarna we graag de huissleutel overhandigen.

Tiny Works Promise

Bij Tiny Works staan we voor lokaal en duurzaam. Onze huizen leveren we dan ook graag met de Tiny Works Promise. Hierin vind je alles wat je over je huis moet weten. Hoe zit het nou met die zonne-energie, de waterstand, wanneer kan ik wat gebruiken? We voorzien je van alle informatie die je nodig hebt. Ook vind je hierin de herkomst van het lokale hout dat voor jouw huis gebruikt is terug. Zo weet je precies waar de boom van jouw houten vloer gestaan heeft, of waar die mooie gevel nou eigenlijk vandaan komt.

 Onze Tiny Works Promise stopt niet bij het geven van informatie, we komen graag nog eens per jaar terug voor onderhoud aan het huis. En natuurlijk kun je tijdens het gehele proces zowel voor als na de bouw, bij ons terecht voor advies.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?