Eigentijdse Tiny Houses van lokale en natuurlijke materialen

BOOMZAGERIJ

Alle bomen die bij onze zagerij terecht komen zijn gekapt met een reden. Bijvoorbeeld om een ruimtelijke bestemming te veranderen, of omdat ze een gevaar vormden vanwege hun omvang. Door de bomen tot planken te verzagen en te verwerken tot de mooiste producten kunnen we ze een nieuwe ‘leven’ geven.

Duurzaam hout

Op deze manier dragen de stammen bij aan een duurzame toekomst. Als de stammen worden verbrand of versnipperd komt alle CO2 die ze hebben opgeslagen direct vrij. Door de bomen een nieuw ‘leven’ te geven blijft deze behouden.

Vaak komt het gangbare hout uit landen als Rusland, Zweden, Kroatië en Afrika, waardoor het een enorme reis aflegt en er geen direct zicht is op de herkomst ervan. Door de vele contacten in Noord Holland legt ons hout slechts een kleine fractie van de kilometers af. Sterker nog we kunnen u precies vertellen waar de boom gestaan heeft.

Gebruik van lokaal hout

Voordat de planken daadwerkelijk gebruikt kunnen worden gaat er een heel proces aan vooraf.

  1. Boomstammen worden gezaagd en opgelat
  2. Harshoudende boomsoorten en iepen worden gewaterd
  3. De stammen worden lucht- en kunstmatig gedroogd in de droogkamer (gemiddelde duur van 2 jaar)
  4. Ze worden geschaafd en geschuurd tot het eindproduct

Het hout gebruiken we vervolgens bijvoorbeeld voor de skeletbouw, vloer, gevel bekleding en natuurlijk de op maat gemaakte meubels.

Lokaal hout op bestelling

Wil je ook graag gebruik maken van lokaal hout bij de bouw van je huis, tafel, kast of ander project. Wij helpen je graag met uitzoeken van de juiste houtsoort. Een voorbeeld van soorten die we regelmatig op voorraad hebben vind je hieronder.

Exterieur

Eiken
Naaldhout

Bouwhout

Populier
Naaldhout

Interieur

Essen
Iepen
Eiken
Populier

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?