Tiny Scania

Welke kansen zijn er in de peel?

De meest vee-intesieve plek van Nederland weer herstellen tot het oorspronkelijke natuurgebied! Het versterken van de biodiversiteit en het landschap. En tegelijk kleinschalige woningen midden in de natuur plaatsen met een minimale CO2 footprint zowel bij realisatie als in gebruik.

Het concept

De ontwikkeling van een samenvoorzienend regeneratief wooncollectief van 12 – 30 tinyhouses. Het aspect samenvoorzienend regeneratief houdt in dat de bewoners gezamenlijk zelfvoorzienend zijn in een circulair proces waarbij energie, voedsel en afval op locatie gegenereerd en weer afgebroken worden. Onderdeel van de ontwikkeling van dit wooncollectief is daarom een centrale ontmoetingsruimte en de nodige andere gebouwen om volledig regeneratief te kunnen wonen. Zoals een greenhouse met aquaphonics, kleinschalige veeteelt, energieopwekking en
waterretentie. De collectiviteit is van belang, niet iedereen hoeft mee te werken aan het circulaire proces, maar wel alle bewoners zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het slagen er van. Subsidies vanuit de overheid maken dit soort ontwikkelingen extra aantrekkelijk. Zo zijn er diverse subsidies voor duurzaam bouwen en bosrevitalisatie. Wij maken de mogelijkheden inzichtelijk en verzorgen de aanvraag.

Wij ontwikkelen de tinyhouses met een negatieve CO2 footprint!

Dit komt door onze bijzondere projectaanpak. Wij kopen geen hout uit verre landen, maar verzagen een lokaal stuk bos tot bouwmaterialen! Daarnaast realiseren wij een nieuw stuk landschap met een hoge biodiversiteit op een plek waar voorheen veeteelt de overhand had. De tinyhouses worden op een landschappelijke manier gepositioneerd in dit nieuwe bos. Hieronder een kleine rekensom:

  • 7,5 ha landbouw omzetten naar 4 ha bos en 3,5 ha natuurdorp voor 20 tinyhouses.
  • realisatie 20 tinyhouses op bovenstaande manier: 120 ton CO2 ipv 300 ton CO2 bij reguliere bouw.
  • leven in het volledig regeneratieve dorp: 4 ton CO2 per jaar
  • 4 ha bos slaat 12 ton CO2 per jaar op
  • 3,5 ha natuurdorp slaat 3 ton CO2 per jaar op

Na 10 jaar is de volledige ontwikkeling CO2 neutraal. Daarna ontstaat zelfs een negatieve CO2 footprint.

Maatwerk en ambacht

De doelgroep voor tinyhouses bestaat veelal uit natuurliefhebbers die een goed besef hebben van de noodzaak om onze levenswijze te veranderen. Door het geringe oppervlakte van de tinyhouses (max 50m2) is het efficient benutten van de ruimte van groot belang. Ons uitgangspunt is dat wij voor de kopers een maatpak maken die goed bij hen past. Geen systeembouw, maar maatwerk en vakmanschap.

Wie zijn wij?

Wij zijn een ontwikkelend en uitvoerend team; van landschappelijk en architectonisch concept tot de realisatie van custom made tinyhouses met maatwerkmeubels. Onze expertise ligt bij de complete ontwikkeling en realisatie van het plan. De financiele haalbaarheid, het landschapsontwerp en het ontwerp van de gebouwen inclusief de realisatie van zowel het landschap als de gebouwen. De boer is de landheer en wij ontwikkelen en verkopen in samenwerking met hem de regeneratieve tinyhouses.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?